30 April 2009

Hediye Hakkında

Hatırlarsan her ay bir arkadaşımıza görseli fazla olan bir kitap hediye edeceğimi söylemiştim. Gelecek hafta sonu oyunda bir ayı geride bırakmış olacağımız için, diyorum ki, yavaş yavaş hediyeyi alacak arkadaşımızı nasıl belirleyeceğimizi konuşalım.

Benim bir önerim var; ama önce ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Hediyemiz, düzenli olarak yazan arkadaşlarımıza ufak bir özendirme hediyesidir. Sadece bu. Yoksa hediyeyi alan arkadaşımız ayın yorumcusu filan seçilmemiştir, en iyi yorumları o yazmamıştır. Zaten herkes biliyor değil mi, yarışmıyoruz oyun oynuyoruz.

Gelelim benim önerime; diyorum ki bu ayın yorumları arasından ben, tamamen kişisel sebeplerle bir arkadaşımızı seçeyim, gelecek ayda bu arkadaşımız bir sonraki arkadaşımızı seçsin. Böylecek farklı farklı beğenilere göre hediyeler dağıtmış oluruz. Ne dersin?

Bir kaç kurala ihtiyacımız var. 1. Hediye alacak arkadaşımızın yayınlanan fotoğrafların en az yüzde yüzde seksenine yorum yazması gerekiyor. Yani ayda 26 fotoğraf yayınlıyorsa en az yirmisine yazmış olması gerekiyor.

2. Bir kere hediye kazanan arkadaşımız, herkes bir kere hediye alana dek tekrar hediye alamaz.
Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar. Aklına bir şey gelirse bu konuyla ilgili yaz bana olur mu?

Bugünkü fotoğrafımız Ara Güler'in. Yakın dönem siyaset tarihimizden. Hadi hazırsan başlayalım.