18 April 2009

Macera Dolu Ameeerika

Geldik haftanın son fotoğrafına. Artık bir gün dayanacağız yazmamaya.

Yeni fotoğrafa geçmeden önce iki satır bir şey söyleyeceğim sana. Aramızda bazı arkadaşlar bir kaç fotoğraftır fotoğraftaki insanları konuşturmak şeklinde bir yol deniyorlar. Bazı arkadaşlarımız bunu çok yaratıcı ve çarpıcı bir şekilde yapabiliyorlar. Aslı arkadaşımızın Sudaki Kadın fotoğrafına yaptığı yorumu buna örnek verebiliriz. Umarız devam eder...Ama canımın içi gel görki bazı arkadaşlarımız da bu konuşturma yöntemini komik olduğunu düşündükleri şekilde ama yaratıcılıktan uzak yapıyorlar. Zaten sen de okuyunca anlamışsındır. (bu arada herkes başkalarının yazdıklarını okuyor mu?) Bu fotoğraftan itibaren komiklik adına fotoğraftaki insanları konuşturmayı deniyenlerin yorumlarını yayınlamayacağız ve eğer isterlerse İsmail Türit'in sunduğu Fıkralarla Türkiye programına metin yazarı olarak tavsiye edeceğiz. Yaratıcı olanları ayrı...Yaratıcılık karşısında boynumuz kıldan ince.

Hazırsanız başlayalım. Bu sefer bizi iki gün oyalayabileceğini düşündüğüm bir fotoğraf seçtim. Bence üzerine tıklayarak büyütün fotoğrafı.

Bak bir anda aklıma şöyle bir şey geldi: Haftada birgün ben değil de aramızdan biri görseli seçse, bir ödül olarak yani. Ne dersin? Bu konudaki fikrini yazsana bana.